srb eng ro bg de fr fr nl pl al mk hr

Kotlovi na pelete

Kepo kotlovi na pelete su napravljeni sa puno pažnje i iskustva, uz vrhunsku kvalitetu izrade, sa odličnom završnom obradom i dosta novih tehničkih detalja, koji će Vam omogućiti bolji komfor u eksploataciji.

Kepo u ponudi ima četiri modela kotlova različite snage (15kW, 20kW, 25kW i 35kW). Svaki model ima dvije varijante: AC (sa automatskim čišćenjem gorionika) i MC (sa ručnim čišćenjem gorionika). Modeli se, osim po načinu čišćenja gorionika, ne razlikuju u ostalim tehničkim rješenjima.

Karakteristike i prednosti KEPO kotlova na pelet

 • povećan stupanj iskorištenja energije
 • praktičan i brz servis kotlova
 • dobra izolacija vrata, poklopca za izmjenjivače toplote i vodenog djela kotla
 • vrlo jednostavno čišćenje kompletnih izmjenjivača toplote unutar kotla, jednim potezom ruke
 • veliki gabariti spremnika za pepeo
 • veliki spremnik za pelete uz mogućnost dogradnje dodatnog spremnika za pelete
 • kvalitetan gorionik sa dobrim sagorijevanjem
 • automatsko čišćenje gorionika (samo kod modela serije AC)
 • kvalitetna i elegantna završna boja
 • štelujuća brava i vrata kotla
 • štelujući grijač za potpaljivanje peleta
 • masivni i pouzdaniji puž za ubacivanje peleta
 • WiFi konekcija za daljinsku kontrolu (opciona ugradnja)
 • dodatni spremnik za pelete BigTank, kapaciteta 225kg (opciona ugradnja)

 

Provjeren kvalitet kotlova

Naši kotlovi su izrađeni od visokokvalitetnih materijala i predstavljaju efikasan, ekonomičan, ekološki i komforan način zagrijevanja Vašeg životnog ili poslovnog prostora.

U Kepo kotlove se ugrađuje kotlovski lim od 3mm do 5mm debljine, u kvalitetu P265GH. Djelovi kotla izloženi visokim temperaturama imaju debljinu 5mm.

Izmjenjivači toplote su bešavne kotlovske cijevi u kvalitetu P265GH, a za izolaciju unutar kotla se koriste vermikulit od 40 do 50mm debljine. Presovana kamena vuna debljine od 20 do 60mm se koristi za spoljnu izolaciju kotla. Za čišćenje izmenjivača toplote se ugrađuju prohromske opruge debljine 3mm.

Na osnovu ovih elemenata i zahvaljujući odličnim konstrukcijskim rješenjima, dobili smo CE certifikat koji potvrđuje usklađenost naših proizvoda sa europskom regulativom i omogućuje prisustvo naših proizvoda, kako na domaćem tako i na europskom tržištu.

Visok nivo energetske učinkovitosti

Kepo kotlovi se odlikuju visokim stupnjem iskorištenja energije od 91%. Za ove rezultate su zaslužna konstrukciona rješenja kotla, dobro sagorjevanje i odlična izolacija.

U zavisnosti od zadanih parametara, Kepo kotlovi funkcionišu potpuno automatski, što znači da možete programirati sedmodnevni režim njihovog rada: kada da se upale, kada da se ugase i koju temperaturu da održavaju u zadatom periodu.

Pored ugrađene automatike kotla, možete dograditi i sobni termostat koji Vam dodatno povećava komfor u eksploataciji i pravi uštedu u potrošnji peleta.

Suvremena tehnologija izrade

Pratimo najnovije svetske trendove i trudimo se da primenom inovacija iz oblasti grijanja neprestano podižemo nivo kvalitete naših proizvoda. Želimo da našim kupcima pružimo savremen proizvod koji zadovoljava njihove potrebe za grijanjem, uz maksimalan komfor i racionalnu potrošnju energenta.

Oprema za proizvodnju Kepo kotlova je najsuvremenija u svjetu metalske industrije – od CNC mašina za sječenje i savijanje lima, do najsuvremenijih aparata za zavarivanje.

Pored CE certifikata koji potvrđuje kvalitetu proizvoda, u proizvodnji je implementiran ISO 9001 standard, čime je zaokružen kompletan proces proizvodnje.

Kepo kotlovi su u potpunosti domaći proizvod, dok se prateće elektro komponente uvoze iz Italije, Švajcarske i Velike Britanije.

WiFi uređaj i funkcije

WiFi modul se koristi za bežičnu komunikaciju korisnika sa kotlom, putem android aplikacije i WiFi konekcije. Potrebno je samo da korisnik u svom stambenom prostoru ima WiFi ruter i da koristi neki od Android mobilnih telefona.

Povezivanje modula je jako jednostavno i vezuje se direktno na elektroniku kotla. Smjernice za instaliranje i povezivanje korisnikovog WiFi rutera sa modulom za bežičnu komunikaciju se nalaze u Uputstvu za upotrebu i korišćenje koje korisnik dobija uz uređaj.

Nakon povezivanja modula na kotao, potrebno je, sa Google Play Store, na mobilni telefon “skinuti” aplikaciju “KEPO”. Ulaskom u ovu aplikaciju nakon njenog instaliranja na telefon, unose se podaci USER NAME i PASWORD, koji se nalaze u uputstvu za uporabu WiFi modula.

Putem ove aplikacije korisnik ima mogućnost upravljanja sljedećim funkcijama kotla:

 • paljenje i gašenje kotla
 • podešavanje jačine (snage) rada kotla 1-5
 • provjera svih potencijalnih alarma na kotlu
 • provjera trenutnog statusa kotla, tj. režima rada u kome se trenutno nalazi (ON/OFF, trenutna temperatura vode, Cleaning Final)

Za sve dodatne informacije o proizvodu možete se obratiti tehničkoj službi firme Kepo doo.

Dodatni spremnik za pelete BigTank

Kao opciju, nudimo ugradnju dodatnog spremnika za pelete velikog kapaciteta (225kg). Osobenost ovog spremnika je maksimalna iskorišćenost gabarita, što, uz integralni spremnik u svakom našem modelu, daje veliku autonomiju u radu. Ugradba je moguća u sve modele Kepo kotlova na pelete.

Dugotrajnost kotlova i opreme

Kupovinom i ugradnjom Kepo kotla rješavate pitanje grijanja na duži vremenski period. S obzirom na to da su kotlovi na pelete na našem tržištu relativno mlad proizvod, još uvek nemamo podatke sa terena o njihovoj dugovječnosti. Ipak postoje očekivanja da će imati znatno duži vjek trajanja u odnosu na radni vjek klasičnog kotla na čvrsto gorivo.

Ako je prosječan vjek trajanja klasičnih kotlova na čvrsto gorivo (sa debljinom lima od 4mm, uz nekontrolirano sagorjevanje i dosta kondenzacije i kiselina koja nastaju od vlažnog drveta i uglja) oko 10 godina, očekuje se da kotao na pelete sa debljinom lima od 5mm i kontrolisanim sagorjevanjem, uz pelete vlažnosti oko 7%, ima dosta duži vjek trajanja.

Ugradnjom mešnog ventila sa termoregulacijom se znatno povećava radni vjek kotla. Njegova uloga je da kondenzaciju svede na minimum, čime se neutrališe svaka mogućnost za prerano propadanje kotlovskog lima.

Mešni ventil je ujedno i uslov za garanciju od 5 godina na vodene djelove kotla, dok je garancija na elektro uređaje 2 godine.

Osiguran servis

Servis kotla radi isključivo ovlašteni Kepo serviser, kako bi garancija na proizvod bila važeća. Usluga prvog servisa je uračunata u cijenu kotla, dok cijenu svakog sljedećeg servisa snosi kupac.

Prvi servis podrazumjeva:

 • provjeru je li kotao pravilno povezan i da li zadovoljava sve uvjete za ispravno funkcioniranje
 • štelovanje i puštanje kotla u rad
 • obuku korisnika za pravilno rukovanje i održavanje

Veliki servis kotla je poželjno uraditi jednom godišnje, da bi se osiguralo maksimalno iskorištenje energije i obezbjedilo ispravno funkcioniranje sustava. Na taj način osiguravate pravilan rad proizvoda u narednoj sezoni.

Neophodno je da prvi veliki servis uradi lice koje je ovlašteno od strane firme Kepo. Serviser će Vas obučiti kako se radi veliki servis, tako da kasnije i sami možete to da radite, ukoliko imate uslove za to. U slučaju da ne želite tu obavezu, svake godine Kepo serviseri rade uslugu generalnog čišćenja kotlova u periodu od juna do avgusta.

Zašto treba da se opredjelite za grijanje na pelete?

Kotlovi na pelete su naša budućnost u pogledu grijanja, pogotovo što koriste drvnu masu kao najrasprostranjeniju sirovinu u vidu goriva na našim prostorima. Preradom drveta dobijaju se peleti, po čovekovu okolinu neškodljivi, presovani gorivni materijal u obliku malih cilindara prečnika 6mm.

Kotao na pelete Vam pruža daleko veći komfor pri grijanju, u usporedbi sa klasičnim kotlovima na čvrsto gorivo:

 • Nema potrebe za gomilanjem ogrjeva za cjelu sezonu, već ga kupujete po potrebi u bilo koje doba godine
 • Minimalna količina pepela. Na potrošenih 3 tone peleta A1 kvaliteta, ostaje Vam do 30kg pepela, što je neuporedivo manje i samim tim lakše za odlaganje i čišćenje
 • Daleko manji prostor za skladištenje – ako ipak želite da kupite zalihe peleta za grejnu sezonu, biće Vam potrebno samo 3.6m² površine za 3 tone peleta
 • Isti trošak u eksploataciji – u samom startu je kotao na pelete skuplji od klasičnog kotla, ali tom razlikom u ceni kupujete neuporedivo veći komfor
 • Imate više slobodnog vrijemena – uz lako punjenje kotla i jednostavno programiranje i održavanje, imaćete daleko manje obaveza oko grijanja

Šta je sve potrebno da biste mogli da se grijete na pelete?

Da biste zaokružili investiciju, potrebni su Vam radijatori, radijatorski ventil i cijevni razvod.
Nakon toga se možete prepustiti uživanju u novom načinu grijanja.

Pročitajte najčešće postavljana pitanja na temu kotlova i grijanja na pelete, kao i koji su uvjeti nužni za ugradbu kotla na pelete.

Distributeri

Aleksandrovac - Stor Gas - Gornje Rataje, 37236 Aleksandrovac, Tel: 037 763 525, 063 379 794

Apatin - SZR Petrović Plus - Srpskih vladara 54, 25260 Apatin, Tel: 025 773 191, 025 781 309

Aranđelovac - Zvezda d.o.o. - Kralja Petra I bb, 34300 Aranđelovac, Tel: 034 723 199

Bajina Bašta - Lug - Kneza Milana Obrenovića 39, 31250 Bajina Bašta, Tel: 031 862 110

Beograd - Interm - Smederevski put 21a, 11050 Beograd, Tel: 011 3474 262, 069 8590 301

Beograd - Central H - Bulevar Patrijarha Germana 2a, 11226 Pinosava, Beograd, Tel: 011 6301 374

Beograd - Sam G - Vojvođanska 407f, Ledine, 11271 Surčin, Tel: 060 3199 299

Beograd - Gamex profi term d.o.o. - Braće Mitrovića 7a, Železnik, Tel: 011 4208 238, 063 231 681

Beograd - Vodoterm - Zrenjaninski put 55, 11000 Beograd, Tel: 011 3319 336

Čačak - Trougao - Čačanski partizanski odred bb, 32000 Čačak, Tel: 032 375 188, 032 373 204

Ćuprija - M&2G - Stanoja Tomića 20, 35230 Ćuprija, Tel: 063 7609 637, 064 3093 200

Ivanjica - Central H - Šume bb - Senjak, 32250 Ivanjica, Tel: 032 642 222

Kikinda - M.Z. Novaković - Nemanjina 30, 23300 Kikinda, Tel: 063 398 180

Kladovo - Termaš MKS - Ribarska 26, 19320 Kladovo, Tel: 069 2011 001, 2011 003

Kosjerić - Kepo - Tulimira Divca 11, 31260 Kosjerić, Tel: 031 783 927

Kragujevac - Ekoterm 2001 - Vojvode Putnika 50, 34000 Kragujevac, Tel: 062 9655 164

Kraljevo - Grej stan doo - Beogradska 57, 36000 Kraljevo, Tel: 036 5335 999

Kruševac - Milošević d.o.o. - Železnička 46, 37000 Kruševac, Tel: 037 442 775

Lazarevac - Deki Term d.o.o. - Đorđa Kovačevića 34A, 11550 Lazarevac, Tel: 069 724 056

Leskovac - IND grejanje - Rade Žunića bb (Bojnički put), 16000 Leskovac, Tel: 016 234 360

Loznica - Hidromontaža - Karađorđeva 5, 15300 Loznica, Tel: 015 891 659, 069 8432 750

Majdanpek - Central H - Čekić bb, Debeli lug, 19250 Majdanpek, Tel: 030 570 930

Mladenovac - Cipi Mont - Kralja Petra Prvog 287, 11400 Mladenovac, Tel: 011 8237 684, 065 8237 684

Negotin - Ivaterm - Koste Todorovića bb, 19300 Negotin, Tel: 062 618 570

Niš - Central H - Izlaz sa autoputa E-75 Niš jug, 18000 Niš, Tel: 018 455 0860

Niš - Keeptank d.o.o. - Obilićev venac 39A, 18000 Niš, Tel: 018 451 6666, 063 637 095

Novi Pazar - Termo dom SZTR - 37. Sandžačke divizije bb, 36300 Novi Pazar, Tel: 020 311 732, 066 677 6779

Novi Sad - AS Instalacije - Meše Selimovića 24, 21131 Petrovaradin, Tel: 021 6435 471, 063 802 6604

Novi Sad - Central H - Koviljska 5, 21000 Novi Sad, Tel: 021 2322 102

Novi Sad - Mijatov Novi Sad - Zadružna 17, 21000 Novi Sad, Tel: 021 633 9915

Obrenovac - Salkom - Dr Arčibalda Rajsa 7a, 11500 Obrenovac, Tel: 011 8724 584

Pančevo - Termogas VM - Knićaninova 101, 26000 Pančevo, Tel: 013 353 792

Paraćin - DENI K.O.M. - Vojvode Mišića 29, 35250 Paraćin, 060 3093 544

Petrovac na Mlavi - V&S - Petra Dobrnjca 105, 12300 Petrovac na Mlavi, 012 326 983, 063 8244 052

Pirot - Isomont - Nikole Pašića 172, 18300 Pirot, Tel: 063 492 896

Požarevac - A & M Centralno grejanje - 27. aprila 33, 12000 Požarevac, Tel: 012 7211 211

Požega - Čikarić - Knjaza Miloša 62, 31210 Požega, Tel: 031 812 882

Priboj - Energoterm - 29. oktobra bb, 31330 Priboj, Tel: 033 455 966

Prijepolje - Mušović d.o.o. - Bjelopoljski put bb, 31300 Prijepolje, Tel: 065 6548 466

Prokuplje - IND grejanje - 9. oktobar 33, 18400 Prokuplje, Tel: 027 326 661, 064 642 6651

Rabrovo - A & M Centralno grejanje - Vidovdanska 49, 12254 Rabrovo, Tel: 012 885 618

Smederevo - Duki Shop Kom - Crvene armije 52, 13000 Smederevo, Tel: 026 611 664

Sremska Mitrovica - Termolink - Miloša Obilića 21, 22000 Sremska Mitrovica, Tel: 022 6175 23

Subotica - Karika promet - Marije Bursać 1, 24000 Subotica, Tel: 024 527 928, 024 551 240

Svilajnac - Neša Komerc doo - Stevana Sinđelića 309, 35210 Svilajnac, Tel: 035 8814 077, 063 1027 319

Šabac - Monter - Pop Lukina 41, 15000 Šabac, Tel: 064 8286 665

Šabac - Intehnik - Kralja Milutina bb, 15000 Šabac, Tel: 015 7334 263

Šid - Fiting Šid - Gibarački put BB, 22240 Šid, Tel: 022 716 965

Trstenik - Tehnosistem M - Cara Dušana 103, 37240 Trstenik, Tel: 062 443 823, 063 8322 551

Ub - Mirić Term - Braće Marčetić 17, 14210 Ub, Tel: 014 410 500

Užice - ZC Andrić - Nikole Pašića 50, 31000 Užice, Tel: 031 510 277

Užice - Fluid - Užičke republike 42, 31000 Užice, Tel: 031 525 434

Valjevo - Tehnojugel - Hajduk Veljkova 34, 14000 Valjevo, Tel: 014 220 373

Varvarin - Standard - Jove Kursule 53, 37260 Varvarin, Tel: 037 788 333

Veliko Gradište - A & M Centralno grejanje - Voje Bogdanovića 31, 12220 Veliko Gradište, Tel: 012 661 464

Vrbas - STZR Akvatika - D. Bojovića 184, 21460 Vrbas, Tel: 021 703 404, 065 808 6268

Zaječar - Central H - Hajduk Veljkova bb, 19000 Zaječar, Tel: 019 429 539

Zlatibor - Aqua-Life Plus - Đurkovac bb, 31315 Zlatibor, Tel: 031 513 444

Zrenjanin - Bel - Miletićeva 68, 23000 Zrenjanin, Tel: 023 542 828

Crna Gora – Bijelo Polje - Mikromont - Kruševo bb, 84000 Bijelo Polje, Tel: +382(0)50 488 533

BiH – Tuzla - Alpha Smart Energy d.o.o. - 21. decembra 2, 75000 Tuzla, Tel: +387 35 207 044

Hrvatska – Zagreb - Fero Term - Donji Stupnik, Gospodarska 17, Tel: +385(0)1 6651 666

Makedonija – Skoplje - Solar Energy - 2 бр.57, Бањане, Чучер-Сандево, 00 389 78 257 655

Rumunjska – Odorheiu Secuiesc - Melinda Impex Instal S.A. - Str. Beclean 314, 535600 Odorheiu Secuiesc, Tel: +40 266 207400

Bugarska – Razgrad - Termogroup - Peristar Business Zone, 7200 Razgrad, Tel: +359(0)89 206 2588

Belgija – Trois-Ponts - Calorconcept Ligne Anne - Mont de Fosse 32 B, 4980 Trois-Ponts, Tel: +32(0)498 820 917

Holandija – Rijssen - Hewa Solutions - Kryptonstraat 39B 04 Rijssen, Tel: (+31) 085 060 8876

Letonija – Riga - Santehnika - Bauskas iela 3, Rīga, Tel: +371 6760 0860